rokjesdagOp twitter is #rokjesdag trending, maar Ajax en PSV hebben hun spelers verboden om mee te doen aan deze trend. Volgens de clubleiding van beide clubs is het niet verstandig om vandaag een rokje te lopen, omdat de kans op een blaasontsteking vanwege de sterke oostenwind op dit moment erg groot is. Met het oog op de titelstrijd willen de clubs dat hun spelers geen enkel risico lopen.

Vooral Nemanja Gudelj vindt het verbod overdreven betuttelend. “In een rokje komen mijn benen, en met name mijn voetbalkuiten, extreem mooi uit. Dit zijn de dagen dat ik niet alleen met mijn haar de show kan stelen. Ik mag wel een korte broek aan, maar een rokje is opeens uit den boze. Ik vind het nogal overdreven.”, laat de goed gekapte middenvelder van Ajax desgevraagd weten.

Philip Cocu geeft toe dat vooral de ervaringen in het verleden met Ola Toivonen hebben geleid tot dit verbod: “Ola liep te pas en te onpas in een rokje rond op de Herdgang. Dat sloeg ook over op de jeugd die hem als mode-icoon zag en daar zagen we regelmatig afzeggingen vanwege blaasontstekingen. Stel dat we straks het kampioenschap mislopen, omdat Zoet of Lestienne vandaag met een rokje rondlopen. Dat valt natuurlijk niet uit te leggen naar de fans.”

Reacties