nicolai-boilesenNa de eerste speelronde is het duidelijk dat Ajax dit seizoen kampioen wordt. Op doelsaldo houden de Amsterdammers Roda JC, sc Heerenveen, Feyenoord en NEC ruim achter zich. Oud-aanvoerder Nicolai Boilesen verheugt zich al op de huldiging: “Ik denk dat het weer een mooi feest wordt in Amsterdam. Ik vind het moeilijk om te zeggen wie het belangrijkste was dit seizoen. Alle spelers zijn even belangrijk geweest, ook de spelers die op de tribune zaten. Maar misschien zou je via een poll op de site kunnen kijken wie men het belangrijkste vond. Ik hoop in ieder geval nog jaren bij Ajax te spelen.”

11834812_850014555081743_3758314174487899656_o

Ajax staat ongeslagen en zonder tegentreffers fier bovenaan

“We zijn gewoon de beste!”, schreeuwt een naar de Deense linksachter tijdens ons interview. Enkele tientallen supporters hebben zich op woensdagavond al gemeld rond het stadion in Amsterdam. “Gelukkig kunnen we ons weer voorbereiden op een kampioenschap. Vorig jaar ging dat mis, ondanks dat we toch gewoon de beste waren. Dat zijn we in Amsterdam eigenlijk altijd, maar toch werd PSV kampioen. We snappen nog steeds niet hoe dat kan. Misschien moeten ze de KNVB ook eens onderzoeken, net als bij de FIFA.”, legt Boilesen uit.

Trainer Frank de Boer heeft ondanks alles toch een grimas op zijn gezicht: “Uhhhh, ik zei na het verlies tegen Rapid Wien natuurlijk al dat we, uuuhh, in potentie het beste elftal hebben, uuhhhh. Ik had dan ook wel verwacht dat we iets, uhhhh, overtuigender hadden kunnen zijn. Je laat het nu, uuhhh, toch op doelsaldo aankomen. Dat is gewoon jammer. Hopelijk worden we volgens seizoen iets overtuigender kampioen.”

Poll

Wat was de belangrijkste speler van Ajax dit seizoen?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

 

Reacties