nijhuisVolgens scheidsrechter Bas Nijhuis wordt er veel te veel aandacht geschonken aan mishandelde conducteurs de afgelopen periode. De leidsman vindt dat er ten onrechte vanuit wordt gegaan dat de conducteurs slachtoffers zijn: “Ik heb ook een enorme hekel aan autoritair gedrag en mensen die denken dat ze de baas zijn. Sommige conducteurs zijn gewoon vervelend en dan is het niet vreemd dat ze soms tegen corrigerende tik aan lopen.”

Helaas is het tegenwoordig sociaal niet meer geaccepteerd om er dan wat respect in te slaan.

Fluiten

De arbiter, geen vreemde van mishandeling, wil het dit keer graag opnemen voor de conducteurmeppers: “Als scheidsrechter probeer ik heel objectief te wisselen in mijn partijdigheid en dan kies ik vaak de weg van de meeste weerstand. Ik hou er wel van als mensen mij uitfluiten, anders had ik zelf natuurlijk nooit de fluit ter mond genomen. Een wedstrijd fluiten is voor mij een fluitje van een cent.”

Teleurstellingen

Wie denkt dat het bij de geboren Enschedeër alleen maar draait om fluiten, slaat de plank finaal mis. Een kleine 2 jaar geleden stapte hij over van het ambacht slager naar bakker en dat was voor hem een moeilijke tijd: “Voorheen stond ik bekend als Bas de Slager, dat hielp wel bij mijn status. Dat schrikt af, maar nu ben ik een koekebakker of zeggen ze dat ik er niets van bak. En ze raken met echt als ze zeggen dat ik lekkere kadetjes heb. Tja, dat zijn teleurstellingen waar je mee om moet gaan. Helaas is het tegenwoordig sociaal niet meer geaccepteerd om er dan wat respect in te slaan.”

Aanstellers

Nijhuis weet wel hoe je de hedendaagse verloedering van de maatschappij en voetballerij moet aanpakken. Hij is een groot voorstander van de ‘corrigerende tik': “Niet alleen conducteurs kunnen heel vervelend zijn, maar voetballers kunnen er ook wat van. Ik heb vooral een hekel aan van die aanstellers, zoals laatst met Lidgren tegen Feyenoord. Je hoeft maar te aaien en ze vallen om. Als een corrigerende tik normaal wordt, dan zal je dat soort situaties helemaal niet meer tegenkomen en als je naast een gele kaart ook met een lineaal op je vingers wordt geslagen, dan kijk je de volgende keer echt wel uit.”

Poll

wie verdient de rode kaart?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Reacties