GuidettiOp 3 april jongstleden legde John Guidetti een contract met eisen op tafel bij Martin van Geel. Volgens aanwezigen deinsde de technisch directeur van Feyenoord geen moment terug en zette zonder aarzelen zijn handtekening onder het contract. Zichtbaar aangeslagen vanwege het ontbreken van enige terughoudendheid verliet Guidetti de bestuurskamer in Rotterdam. Naar eigen zeggen in een stevige looppas, maar dat is volgens ooggetuigen niet waar. “Het was meer een sukkelig drafje.”, aldus een van de ooggetuigen.

Dromen

Nog steeds is de Zweedse aanvaller John Guidetti immens populair bij de Rotterdamse havenarbeiders. Vooral de penalty tegen NAC in Breda waar hij de beslissende 1-3 op het scorebord zette, is voor de Rotterdammers nog altijd een moment om gelukzalig bij weg te dromen. Feyenoord-supporter Harry Tegels uit Spijkenisse hoopt nog altijd op een terugkeer. “Voor mij zout de terugkeert van Guidettiet gewoont een droom weese. Daar zout ik zekert te weete mijn wijf voor buite schoppe. Ja toch? Niet dan?”

Het laatste kampioenschap voor de Rotterdammers was alweer in de vorige eeuw en velen denken dat Guidetti dé man is om samen met Dirk Kuyt dat kampioenschap eindelijk weer eens de Rotterdamse haven binnen te loodsen.

contract-guidetti

Duo penotti

Psycholoog Manfred Massa heeft in opdracht van deScheids.nl het contract bestudeerd en kwam tot enkele opmerkelijke conclusies. “Een salaris van € 222.222,- euro en premies van € 4.444,- euro en € 2.222,- euro wijzen duidelijk op een obsessie van even getallen. De kans is dus groot dat het maken van 3 doelpunten tegen Ajax hem richting de Eredivisie drijft, maar veroorzaakt het totaal van 20 doelpunten voor Feyenoord kortsluiting. Er zal zich in zijn brein een soort van welles/nietes spelletje afspelen.”

“Dat er kortsluiting is, blijkt ook uit de eis dat hij alleen de witte pasta uit de Duo Penotti wil hebben. Daaraan ligt absoluut geen racisme ten grondslag, maar heeft puur te maken met het feit dat hij áltijd de krenten uit de pap wil hebben. Alleen omdat Guidetti geen pap lust, krijg je dan dit soort varianten.”

 Teleurstelling

In de stem van Van Geel is de laatste dagen pure teleurstelling te horen. Heel graag had hij Guidetti voor meerdere jaren vastgelegd, maar dat juist door zijn gretigheid de spits is afgeschrikt, doet de geboren Brabander pijn. “Mijn vrouw hapte juist toe toen ik al binnen een week na ons eerste afspraakje door mijn knieën ging, maar nu is het blijkbaar niet de juiste tactiek gebleken. Gelukkig gaat het thuis nog wel allemaal goed.”, voegt Van Geel toe terwijl hij over zijn ogenschijnlijk pijnlijke knieën wrijft.

Poll

Pindakaas met suiker is lekkerder dan hagelslag

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Reacties