bekerDe Nederlandse Vereniging van Glaszetters (NVG) staat tijdens de bekerfinale op 24 april als één man achter Feyenoord. De Rotterdamse club kan die zondag in de eigen Kuip ten koste van FC Utrecht de eerste prijs pakken sinds de bekerwinst acht jaar geleden. Roda JC werd toen dankzij doelpunten van Denny Landzaat en Jonathan de Gúzman met 2-0 verslagen.

Zo laat de NVG oud-Feyenoorder Glenn Helder duizenden pamfletten in de regio Rotterdam laten verspreiden waarin opgeroepen wordt om de stadionclub onvoorwaardelijk te steunen. Ook zullen er zo’n 500 bij de vereniging aangesloten glaszetters plaatsnemen in De Kuip tijdens de eindstrijd.

Tijdens een gesprek met de woordvoerder van de NVG, die ook wel de man van glas wordt genoemd, wordt duidelijk waarom de NVG gekozen heeft om Feyenoord een hart onder de riem te steken. “We hebben vernomen dat Feyenoord wordt gehuldigd op de Coolsingel en dat is een garantie voor gesneuvelde ruiten. Alle glaszetters die zijn aangesloten bij de NVG, zullen in de dagen na de huldiging gegarandeerd druk zijn met het zetten van nieuwe ruiten in café’s en winkels rond de Coolsingel.”, waaruit duidelijk wordt dat de beweegredenen van de NVG niet op sportiviteit zijn gebaseerd. “Maar we vinden Feyenoord ook best een leuke club!”, zo sluit NVG-woordvoerder Van Gangelen het korte vraaggesprek af.

Feyenoord kwam in de finale door achtereenvolgens PEC Zwolle, Ajax, Willem II, Roda JC en AZ uit te schakelen.

Reacties