Het is u vast niet ontgaan. Ajax, PSV en Feyenoord spelen dit seizoen hun uitwedstrijden in oogverblindende tenues in blauw met roze, blauw met oranje of zelfs helemaal fluoriserend geel waar menig verkeersregelaar jaloers op is. Naast het feit dat de shirts uitermate populair zijn bij de (vooral jeugdige) supporters en dus veel geld opleveren voor de clubs, blijken de shirts nog meer voordelen op te leveren. Uit onderzoek* blijkt dat tegenstanders totaal gedesoriënteerd raken van de felle kleuren. Het is zelfs zo erg dat Sjoerd Mossou (erkend columnist, journalist, schrijver en oud-student van de Academie voor de Journalistiek in Tilburg) het sinds kort moeilijk heeft met de Nederlandse taal.

Geen wegwerkers, maar spelers van Ajax in het uit-tenue van 2015/2016

Geen wegwerkers, maar spelers van Ajax in het uit-tenue van 2015/2016

Windeieren

Hij vindt het helemaal niets, die rare kleuren. Dat bleek al uit een column die Mossou schreeft in april dit jaar. Maar ondanks een stormloop van kritiek op social media, blijkt de verkoop van de shirts records te verbreken. In een fotospecial can het AD worden alle shirts van de eredivionisten onder de loep genomen en om dat onder de aandacht te brengen, besloot Mossou een tweet de wereld in te sturen. Dat kan natuurlijk niet zonder sneer uit te delen richting de volgens Mossou foeilelijke shirts. Maar is de journalist helemaal gedesoriënteerd en gebruikt hij de uitdrukking ‘geen windeieren leggen’ hier nu compleet verkeerd of zit er meer achter?

Vicieuze cirkel

Het ging deze week al eerder fout bij de stukjesschrijver van het AD. Het is bekend dat hij geen moment onbenut laat om zijn liefde voor zijn club NAC te tonen en na een betoog waarom Ajax in de voorronde van de Champions League werd uitgeschakeld, wilde hij trots melden dan zijn jupilerclub 10.000 seizoenskaarten had verkocht.

* Het onderzoek gedaan door de scheids hield niet meer in dan een aantal tweets lezen van de heer Mossou. 

 

Disclaimer
 De scheids is een luie IT-er met overgewicht. Het is hem bekend dat zijn stukjes vol staan met spel- en stijlfouten. Het gebruik van de Nederlandse taal is de scheids hopeloos slecht, maar hij vindt het wel leuk om af en toe wat humorloze stukjes te schrijven over zijn passie: voetbal. 

De scheids op zijn fouten wijzen heeft geen enkele zin, niet in discussie gaan met de scheids.

Reacties