Logo-fc-UtrechtHamas heeft contact opgenomen met de leiding van FC Utrecht naar aanleiding van de spreekkoren die zondag door de harde kern van FC Utrecht werden gescandeerd tijdens de wedstrijd tegen Ajax. Hamas-aanhangers waren volgens eigen zeggen ‘not amused’ door de spreekkoren en eisen een rectificatie.

Volgens een woordvoerder van de Islamitsche Verzetsbeweging wordt door de spreekkoren een verkeerd beeld geschetst van de Palestijnse islamitische politieke beweging die zegt te streven naar de “bevrijding van Palestina”.

In een verklaring zegt de Hamas: “Hamas heeft aanslagen tegen Israëlische soldaten en burgers gepleegd. Tactieken zijn onder meer zelfmoordaanslagen, en sinds 2001, raketaanvallen. Het raketten arsenaal van Hamas is geëvolueerd van een kort bereik, zelfgemaakte Qassam-raketten, tot lange-afstands wapens die grote Israëlische steden zoals Tel Aviv en Haifa hebben bereikt.”.

Er zijn dus geen aanwijzingen dat Hamas ooit Joden heeft vergast, vandaar dat Hamas eist dat de aanhang van FC Utrecht zo snel mogelijk een rectificatie van de tribune scandeert.

Reacties