Jens-JanseJens Janse is blij dat zijn naam eindelijk genoemd wordt bij de matchfixing perikelen rondom zijn oude club Willem II. Jarenlang moest hij leven met de gedachte dat de mensen in Tilburg hem een slechte voetballer vonden, maar nu wordt langzaam maar zeker duidelijk waarom de verdediger zo slecht presteerde. De geboren Venlonaar werd regelmatig gepasseerd door aanvallers alsof hij niet aanwezig was en bij het uitverdedigen struikelde hij af en toe over zijn eigen voeten.

Ik had met gemak het niveau van Real Madrid gehaald.

“Ik ben helemaal niet zo slecht als ik heb laten zien in die jaren. Ik had met gemak het niveau van Real Madrid gehaald, maar het geld stroomde na elke stomme actie binnen. Op korte termijn was dat veel aantrekkelijker, maar het was zwaar om zo uitgelachen te worden.”, zo vertelt Janse. “Ik ben zo blij dat mijn naam nu eindelijk genoemd wordt, misschien krijgen de mensen nu wat meer begrip voor de situatie waarin ik hem moeten leven.”

Sergio Zijler en Maikel Aerts worden ook genoemd in de betreffende matchfixing-zaak, maar het lijkt erop dat zij echt niet beter konden. Of de keepers Davino Verhulst en Niki Mäenpää tijdens hun periode bij de Tilburgers ook geld hebben ontvangen voor hun ondermaatse prestaties is vooralsnog onduidelijk.

Reacties