Colin-Kazim-RichardsDe moeder van Colin Kazim-Richards wil graag in gesprek met Giovanni van Bronckhorst over het moment dat haar zoon werd gewisseld. “Colin heeft altijd al moeite gehad met wisselen. Hij verloor zijn eerste melktandjes pas op zijn 18e en dat ging ook niet zonder slag of stoot.”, zo geeft mevrouw Kazim-Richards aan. De Feyenoord-spits werd afgelopen weekend na een uur spelen naar de kant gehaald ten faveure van nieuwe aankoop Michel Kramer. Na in het veld enkele grote kansen te hebben verprutst, schopte Kazim-Richards buiten de lijnen een kratje bidons wél succesvol de dug-out in.

Vertroetelen

Volgens zijn moeder gaat Van Bronckhorst niet op de juist manier met Kazim-Richards om: “Collie-Col heeft liefde nodig; een flinke knuffel en een kusje op zijn wang. Je ziet het na de wissel, hij reageert boos omdat er buiten de lijnen niemand voor hem klaar staat om hem te vertroetelen. Dat komt allemaal niet omdat hij het niet eerlijk vindt, maar omdat hij warmte mist van zijn coach. Er is zelfs niemand om hem even een jas aan te geven.”

In de hoek

Van Bronckhorst ga na afloop van de wedstrijd aan dat hij morgen met de spits wil gaan zitten en daar wil mevrouw Kazim-Richards graag bij zijn. “Ik weet precies hoe je hem dingen duidelijk moet maken. Je moet niet boos op hem worden als hij iets verkeerd doet, maar hem juist helpen en uitleggen waarom iets fout is. Als je hem vroeger in de hoek zette als hij weer eens een bal door een ruit trapte, dan kon ik ook meteen een afspraak maken met de stukadoor. Die muur ging stuk.”, zo legt ze verder uit.

Koken en de was

Van Bronckhorst weet nog niet of hij op het aanbod van mevrouw Kazim-Richards in gaat: “Het lijkt me een aardige mevrouw, maar ik verwacht dat mijn spelers volwassen mannen zijn die zelfstandig kunnen nadenken. Daar heb ik mijn moeder niet voor nodig, die hoeft alleen voor me te koken en de was te doen.”

Reacties