zandlogoPart-time interieurverzorgster en huismoeder Lydia van Greevelingen mag haar zoon Jari van Greevelingen, die bij sc ‘t Zand speelt, niet een aanmoedigingspremie geven. Dat heeft de KNVB laten weten aan Omroep Brabant. 

sc ‘t Zand speelt op de laatste dag tegen VOAB, dat met Jong Brabant nog strijd om de landstitel en daar verdedigt keeper Pascal Buitenhuis het doel. Pascal is de zoon van Rochelle Buitenhuis, de beste vriendin van Lydia van Greevelingen. De D-pupillen van sc ‘t Zand kunnen een belangrijke rol spelen in de titelstrijd. “Ik heb hem al een tosti beloofd als hij van VOAB wint”, zei Lydia in het Reeshof Journaal over haar zoon. “De saus mag hij zelf kiezen, dat maakt me dan helemaal niets uit. Het zou het ultieme begin van een mooie verjaardag kunnen worden. Rochelle is deze zomer namelijk jarig.”

Verbod

De KNVB heeft direct gereageerd op de uitspraken van de moeder van de jeugdspeler van sc ‘t Zand. “Volgens het reglement mag het niet. Je mag geen aanmoedigingspremie geven”, reageert een woordvoerder van de KNVB.

Sinds juni 2015 staat het verbod op aanmoedigingspremies in de spelregelreglementen van de voetbalbond. “We zullen dat bij sc ‘t Zand aangeven”, vervolgt de woordvoerder. “Maar nu heb ik trek in een vlamtosi, dus ik ga dit gesprek afronden.”

Reacties