wk-vrouwen-canadaVolgens een anonieme informant bij de KNVB wil de voetbalbond een opmerkelijke nieuwe regel gaan invoeren bij het vrouwenvoetbal. Als het aan de bond ligt, gaat er voortaan maandelijks om een periodetitel gespeeld worden. Met zo’n periodetitel op zak, kunnen teams zich al in een vroeg stadium van de competitie verzekeren van een plek in de play-offs. Volgens de informant zal er bekend worden gemaakt dat deze regel zorgt voor meer attractieve wedstrijden waar iets op het spel staat, maar dit is niet de voornaamste reden. Deze regel zal worden toegepast omdat rond die periodes de wedstrijden veel vaker uit de hand lopen en de vrouwen op een veel agressievere manier spelen.

Het mannelijk publiek zal door de grotere kans op een handgemeen vaker afstemmen op de nationale vrouwencompetitie, waardoor de televisierechten voor een hogere prijs kunnen worden verkocht en de reclame-inkomsten zullen stijgen. Vooral merken als Kotex, Libresse en OB hebben al aangegeven brood te zien in een dergelijke opzet en willen maar al te graag hun naam verbinden aan deze periodetitels.

Lieke Martens vindt de plannen van de KNVB maar niets. De spits van het Nederlands vrouwenelftal bereidt zich op dit moment samen met haar teamgenoten voor op het WK voetbal in Canada en laat in een reactie weten dat die regel echt nergens op slaat. Ook Anouk Hoogendijk lijkt niet enthousiast over de nieuwe regel: “Als je niet snapt waarom ik het niets vind, dan ga ik het je ook niet uitleggen!”

 

Reacties