makkelieDanny Makkelie heeft geen pyjama van Ajax of PSV. Hij slaapt zelfs het liefst naakt. “Zeker in de zomer, maar ook nu al, in de lente”, zegt hij tegen De Scheids. “Ik zag een foto van mezelf in een Ajax-pyjama. Maar ik kan je verklappen dat die gephotoshopt is. Als het echt koud is draag ik soms een lang shirt, maar dat is dan meestal een shirt van somda.nl. Een site voor en door treinspotters.”

Zijn beslissing Ajax zondag een strafschop toe te kennen, bezorgde ook Danny Makkelie een slechte nacht. “Normaal slaap ik heerlijk met mijn naakte lichaam onder mijn zijden dekbed, maar nu lag ik enorm te draaien en zweten. Maar dat kan ook zijn omdat ik de kachel aan had laten staan.”, geeft de arbiter toe. “De thermostaat stond zelfs nog op 23 graden.”

“De volgende ochtend heb ik bij het ontbijt samen met mijn assistenten de situatie nog eens besproken. Maar ook zij vinden het beter als ik geen pyjama draag. Ik snap niet eens dat er arbiters zijn die wél pyjama’s dragen. Dat ziet er op de trainingskampen voor scheidsrechters altijd zo belachelijk uit!”, doet de in Willemstad geboren scheidsrechter en politieagent uit de doeken.

Ook de KNVB laat weten volledig achter naaktslaper Makkelie te staan. Hij fluit woensdag om 19:45 gewoon voor de aftrap bij de wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo. Vermoedelijk heeft hij dan wel gewoon zijn scheidsrechterstenue aan.

Reacties