Anouk-HoogendijkHet nieuws dat de Oranje voetbaldames de tweede ronde van het WK Voetbal in Canada vrijwel zeker hebben bereikt, is hard aangekomen in het Nederlands kamp. Vooral coach Roger Reijners krijgt het van de vrouwen zwaar te verduren, maar hij weigert het boetekleed aan te trekken: “Je weet van tevoren dat vrouwen obsessief bezig zijn met afvallen, maar ik denk niet dat je mij dit kwalijk kan nemen. Met zo’n zwak deelnemersveld weet je gewoon dat je het heel lastig krijgt in de eerste ronde, die vrouwen willen ook zo snel mogelijk afvallen. Als ze echt snel wilden afvallen, dan hadden ze zich maar moeten inschrijven voor The Voice.”

Je moet er niet aan denken om wereldkampioen te worden.

In de tweede ronde zullen de dames het gaan opnemen tegen Duitsland of Japan.

Duitsland werd twee keer wereldkampioen (2003 en 2007) en veroverde de laatste zes (!) keer de Europese titel. De Duitse vrouwen voeren op dit moment de FIFA-wereldranglijst aan.

Japan is de regerend wereldkampioen. In 2011 werden de Verenigde Staten na strafschoppen verslagen. De Japanse ploeg staat vierde op de wereldranglijst.

Het lijkt er dus op dat afvallen in de achtste finales voor de ploeg van Reijners goed mogelijk is. “De vrouwen van Duitsland en Japan behoren de laatste jaren tot de slechtste afvallers, je mag dus van geluk spreken dat dat de mogelijke tegenstanders zijn. Natuurlijk baal je er van dat de doelstelling om af te vallen in de eerste ronde niet wordt behaald, maar je moet er al helemaal niet aan denken om per ongeluk wereldkampioen te worden.”, zo legt Reijners uit.

Modderfiguur

“Als kampioen moet je verplicht aan de champagne en met allerlei FIFA-bobo’s dineren. Geloof me, deze vrouwen zullen er alles aan doen om dat te voorkomen. Ik begreep ook dat er rond de finale uitverkoop is bij de V&D, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we dan gewoon weer thuis in Nederland zijn. Wij gaan hier echt geen modderfiguur slaan!”

oranje-dames

Poll

Welke speelster van Oranje is de beste mandekker?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Reacties