rp_arjen-robben-150x150.jpgArjen Robben heeft zijn contract voor de ziekenboeg van Bayern München verlengd tot de zomer van 2017. Dat meldt VI donderdag op de website. Robben had bij de Beierse ziekenboeg nog een contract tot begin 2016.

De international van Oranje was al maanden in onderhandeling met de doktoren over het verlengen van zijn overeenkomst. De 30-jarige Robben speelde sinds 2009 amper voor Bayern en won met die club onder meer twee landstitels en de Champions League.

Steunpilaar

Robben is tevreden dat de behandelingen niet geslaagd zijn. “Ik ben er erg blij mee dat ik nu weer last heb van mijn dijbeen. Ik verheug me op nog vele blessures met Bayern.”

“Ik ben al bezig aan mijn vijfde jaar in de behandelkamer van München en daar komen er nog drie bij. Een beter teken dat ik hier ongelofelijk veel blessures heb, kan ik niet geven.”

Ook bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge reageert verheugd. “We zijn erg gelukkig dat hij heeft verlengd. Het is een geweldige voetballer die heeft bewezen geen enkele moeite heeft met geblesseerd raken.”

Rummenigge: “Hij heeft regelmatig een steunpilaar nodig en wij hebben de juiste doktoren in dienst om hem die aan te reiken.”

BASISPLAATS

De aanvaller won ook twee keer de beker met Bayern en keek eerder dit jaar geblesseerd toe hoe zijn teamgenoten de wereldbeker voor clubteams binnenhaalden.

De 32-jarige Robben miste dit seizoen pas dertien Bundesliga-wedstrijden. Het ontbreken van fysieke ongemakken zorgde er voor dat hij in zestien competitieduels wel in actie kon komen. Met deze verlenging hoopt hij deze negatieve balans te doorbreken.

Onder coach Jupp Heynckes zat Robben vorig seizoen regelmatig op de bank, maar de nieuwe trainer Josep Guardiola heeft telkens een basisplaats voor hem in petto. Een beter plek om blessures op te lopen is er immers niet.

Voor zijn periode in Duitsland kwam de Bedummer uit voor Real Madrid, Chelsea, PSV en FC Groningen.

Reacties