rp_Logo-Nac-150x150.pngDe slechte prestatie die NAC dit seizoen tentoonstelt, blijkt niet te liggen aan de kwaliteiten van de spelers, maar is een vooropgezet plan van de gemeente en leiding van de club uit Breda. Door het verminderen van het aantal feestmomenten op de tribune, kan een langere houdbaarheid van het Rat Verlegh-stadion worden gegarandeerd.

De veiligheid van het NAC-stadion in Breda is door scheuren in de betonnen hoofdtribune namelijk ernstig in het geding gekomen. Bij gebruik door een dansende mensenmassa kan een gevaarlijke situatie ontstaan. Er kon ook worden gekozen om slechts 70% van de capaciteit van het stadion te gebruiken, maar dat stuitte op bezwaren van de horeca.

Door de slechte prestaties zoeken de supporters vaker hun heil in het bier bij de horecapunten, waardoor het bierverkoop met zeker 25% is toegenomen. Minder supporters toelaten in het stadion zou daarom grote gevolgen hebben voor het financiële beleid.

Om de financiële problemen te lijf te gaan heeft NAC namelijk besloten om de uitgaven te verlagen en de inkomsten te vergroten. Door dit plan wordt in ieder geval aan de helft van deze eisen voldaan.

Reacties