streppelAlgemeen directeur bij Willem II Berry van Gool heeft bekend gemaakt dat hij de afgelopen weken meerdere gesprekken heeft gevoerd met zijn trainer Jurgen Streppel. De resultaten die de trainer dit seizoen behaalt, voldoen in de verste verte niet aan de afspraken die voorafgaand aan dit seizoen zijn gemaakt. Er werd gemikt op plek 14, maar met een achtste plek zijn de tricolores maar liefst 6 plekken verwijderd van die positie. Vier wedstrijden voor het einde van de competitie is rechtstreekse degradatie zelfs niet meer mogelijk, terwijl het verschil met de doelstelling dan slechts 4 posities zou zijn. Genoeg redenen voor de clubleiding om pittige gesprekken te voeren met de oefenmeester.

“Onbegrijpelijk!”, foetert Van Gool. “Voorafgaand aan het seizoen zijn er duidelijk afspraken gemaakt en nu sta je opeens in het linkerrijtje. Dat je wat problemen hebt met FC Twente na het puntenaftrek is nog wel te begrijpen, maar ploegen als ADO Den Haag, FC Utrecht en FC Groningen onder je houden als Willem II-trainer, daar begrijp ik werkelijk níets van. Het is inderdaad de vraag of we de samenwerking nog wel kunnen doorzetten. Met een plek in de play-offs voor promotie/degradatie zouden we nog kunnen leven, maar de kans is gewoon aanwezig dat we straks voor Europees voetbal staan te spelen. Dan zorgen die extra inkomsten er misschien ook nog voor dat de begroting niet klopt en dat krijg ik dan weer voor mijn kiezen. Ik ben hier inderdaad niet blij mee.”

Jurgen Streppel is dit seizoen niet genomineerd om trainer van jaar te worden. Via de sociale media wordt hier met verbazing over gesproken. Volgens enkele kenners levert Streppel een topprestatie en zou daarom minimaal een nominatie verdienen. Van Gool kan zich daarentegen wel vinden in het ontbreken van Streppel in die lijst. “Ik snap dat wel. Als je zó ver afwijkt van je doelstellingen, dan doe je het toch niet goed?”

Jurgen Streppel wijst zijn team de weg.

Jurgen Streppel wijst zijn team de weg.

Gelukkig zijn er nog wel aanknopingspunten voor Streppel. SC Cambuur en FC Groningen staan qua punten gelijk met de Tilburgers en tegen beiden staat er nog een wedstrijd op het programma. Het verschil met ADO Den Haag is slechts 5 punten, welke de Hagenezen kunnen verkleinen wanneer ze in de een-na-laatste speelronde op bezoek komen in het Koning Willem II-stadion. Een plek dichter bij die 14e positie ligt dus zeker binnen handbereik, maar de druk neemt flink toe voor de Tilburgse oefenmeester.

Poll

Is Streppel de trainer van Willem II?

Loading ... Loading ...

Reacties