rp_cocu-150x150.jpgIn februari van dit jaar wilde PSV-trainer Phillip Cocu nog niets weten van het eerste kampioenschap na zeven jaar voor PSV en wil nu nog steeds niet praten over een eventuele titel. “We spelen nog één wedstrijd”, zei hij. “We moeten hard werken om te blijven winnen. Natuurlijk zijn we blij dat we de schaal al hebben gehad en dat de huldiging al heeft plaats gevonden, maar we moeten niet gaan denken dat het nu al gespeeld is.”

PSV begint zondag met een voorsprong van maar liefst veertien punten op nummer twee Ajax aan het duel in en tegen Den Haag. Speciaal voor dit belangrijke laatste duel bereidt PSV zich voor door middel van een trainingskamp op Ibiza. De trip was eigenlijk bedoeld als vakantie, maar gezien het belang van deze wedstrijd zal er hard worden getraind door de Eindhovense selectie. Voordeel voor Cocu is wel dat hij kan putten uit een volledig fitte selectie.

“Wij moeten het spel gaan bepalen”, zei Cocu. “Maar natuurlijk moeten we oppassen voor de gevaarlijke punten van FC Den Haag. Ze zijn vooral gevaarlijk via de flanken, er zit veel beweging in hun spel.” De ploeg uit de hofstad heeft zich al lang en breed veilig gespeeld voor behoud van de eredivisie en heeft totaal geen uitzicht meer op play-offs voor Europees voetbal. De verwachting is dus dat ze vol zullen gaan om zeker te zijn voor de play-offs om des keizers baard.

In tegenstelling tot Cocu kan ADO-trainer Henk Fraser niet spreken van een fitte selectie. Verdediger Aaron Meijers geschorst, terwijl Wilfried Kanon en Mathias Gehrt momenteel nog revalideren. De overige spelers hebben van Fraser de opdracht meegekregen om voor de wedstrijd weg te blijven uit het restaurant van de Chinese eigenaar van de Haagse club om de kans op voedselvergiftiging te minimaliseren.

Poll

Stelling: PSV heeft de best kansen op de titel.

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Reacties