VeijnovicMarko Vejinovic heeft via Instagram gereageerd op het bericht dat hij twijfelt over zijn interlandtoekomst. Volgens de middenvelder is zijn interview met Fox Sports door sommige media verkeerd geïnterpreteerd. De Feyenoorder, door bondscoach Danny Blind opgenomen in de voorselectie van Oranje, gaf in het interview toe dat hij zijn keuze nog niet gemaakt heeft. Vejinovic is geboren in Amsterdam, maar zijn wortels liggen in Servië en Bosnië-Herzegovina.

Tegenover Fox Sports vertelde de middenvelder toe dat hij nog geen beslissing wil nemen over zijn interlandtoekomst. “Ik heb mijn keuze nog niet gemaakt”, zo liet Vejinovic weten, “Ik moet wachten op mijn definitieve selectie. Ik kan er nu nog niets over zeggen, omdat ik nog niet ben opgeroepen. Maar ik baal dat ik ben opgeroepen voor de voorselectie. Zo’n kans weiger je niet snel, nee.”

Ik baal enorm om voor Nederland uit te moeten komen.

Onzin
Nadat ‘de twijfel over Oranje’ massaal werd overgenomen, pareerde Vejinovic snel via Instagram. “Onzin! Ik baal enorm om voor Oranje uit te mogen komen!”.

Vejinovic is voor het eerst opgenomen in de 26-koppige voorselectie van het Nederlands elftal, dat het op 13 en 17 november opneemt tegen respectievelijk Wales en Duitsland. Danny Blind noemde hem op de persconferentie een ‘betrouwbare speler': “De positie van verdedigende middenvelder is niet goed bezet in ons Nederlandse voetbal. Daar zijn wij ook in aanloop naar het WK ook al zoekende geweest. De meest ideale speler voor die positie is Kevin Strootman, maar die is niet beschikbaar.”

De 25-jarige verdedigende middenvelder kwam in de jeugd uit voor diverse vertegenwoordigde jeugdelftallen van Oranje. Saillant is dat de Feyenoorder met Bosnië op het EK 2016 in Frankrijk zou kunnen uitkomen. Nederland slaagde zich er niet in voor het hoofdtoernooi te plaatsen.

kaardappel_banner

Reacties