willemsNu het kampioenschap van PSV aanstaande is, kan verdediger en assistkoning Jetro Willems eindelijk zijn verhaal doen. Waar veel voetballers kampioenschappen opdragen aan hun moeder, overleden vader, kinderen of een van hun liefhebbende minnaressen, is het bij Willems een heel ander verhaal. Natuurlijk dankt hij zijn moeder voor haar steun, maar voor Willems telt alleen nog maar wereldvrede. In een interview met De scheids vertelt hij vrijuit hoe hij de brandhaarden op de wereld wil blussen. 

Het was tijdens het EK in de Oekraïne en Polen dat het Nederlands concentratiekamp Auschwitz bezocht en dat liet een diepe indruk achter op de linkerverdediger van de aanstaand kampioen. Op dat moment wist Willems dat hij iets kon betekenen voor de wereld en wilde voorkomen dat dit ooit nog eens voor zou komen.  Toen hij tijdens dat bezoek zag dat er een foto werd gemaakt, wilde hij dus meteen laten zien dat voor hem niets belangrijker is dan de vrede.

willems-auswitsch

“Vandaar dat ik daar toen twee vingers in de lucht stak, weet je. De huidige generatie kan dan denken aan YOLO of whaddup maddafakka, maar voor mij staat dat gewoon voor vrede. En dat mensen het raar vinden dat ik Auschwitz een legende vind, daar trek ik me niets van aan. Ik ben groter dan dat. En een stuk sneller dan Mossou ook toch!”, zegt Willems terwijl hij terugkijkt naar de betreffende foto en de column van Sjoerd Mossou gelezen heeft.

Willems vertelt verder over zijn plan voor wereldvrede: “Ik kan iets betekenen voor de wereld. Als ik zie wat ik nu voor elkaar kan krijgen met mijn status, dan moet je grotere doelen stellen. Ik krijg nu in elk restaurant gratis eten, petjes en kleding hoef ik al niet meer te betalen vanwege mijn bekendheid en zelfs mijn hippe bril voor een intelligent uiterlijk heb ik gewoon gekregen na een bezoekje aan de Pearl. Toen ik begon over ‘2e gratis’, mocht zelfs mijn moeder een nieuwe bril uitzoeken.”

“Daar heb ik toen over nagedacht tijdens het ijsje wat ik van mijn moeder kreeg en toen besefte ik dat mensen naar me luisteren door mijn grootheid. Als ik gewoon eens ga chillen met die Putin van Rusland, dan stopt hij vast met gekke dingen doen. Zeker omdat hij ook dingen doet zoals een voetballer. Egoïstisch zijn is een goed ding, maar als je beseft dat je de bal vaker krijgt als je hem ook eens aan een ander geeft, dan ga je anders over die dingen nadenken. Misschien leg ik dan op die kampioensschaal een paar bitterballen, denk dat die gast dan echt schrikt als hij dat ziet. Haha! Maar dan kan ik mooi uitleggen dat je niet altijd moet vasthouden aan waardevolle dingen. Soms moet je ook gewoon relaxt doen en die dingen met anderen delen. Ik heb laatst nog mijn middagsalaris gedeeld met vrienden.”

Aan het einde van het gesprek laat Willems nog weten dat één ding niet mag ontbreken aan dit interview: “Je bent er niet over begonnen, maar mensen weten dat ik graag selfies maak op Instagram enzo. Maar weet je, ik ga daar mee ophouden denk ik misschien, man. Ik ben helemaal niet ‘selfisch’ meer. Vroeger wel, maar nu geef ik assists bij het leven en denk ik ook aan andere mensen. Ik vind het leuk om te denken. Daarom denk ik dat mensen dit moeten lezen.”

Poll

Jetro Willems?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Reacties